01.18015_3

01.18015_3

Λίγο το πνεύμα των ημερών, λίγο το ρίξε στο γυαλί φαρμάκι, λίγο το θα πιω απόψε το φεγγάρι, ήρθε το ξύδι και έγινε το εθνικό μας ποτό!

Αλήθεια σας λέω αδέρφια, καθώς το σίριαλ της πίκρας, δεν έχει τελειωμό. Η μια σφαλιάρα μετά την άλλη και άντε να βρεις τη δύναμη, να σηκώσεις κεφάλι.

Αν όμως είσαι τόσο δυνατός και καταφέρεις να σταθείς όρθιος μες στην κόλαση του ψέματος και τις υποκρισίας, πρέπει να ξέρεις ότι σύντομα θα βρεθεί κάποιος δίπλα σου για να σου θυμίζει πως δεν επιτρέπεται ν’ ανασαίνεις χωρίς την άδεια «κάποιων».

«Αυτών» που όταν εσύ θέλεις να πας για δουλειά, να βγάλεις το ψωμάκι σου, σε πιέζουν να απεργήσεις, γιατί έτσι πρέπει. Είναι εθνική υπόθεση σου λέει και καθήκον όλων, η ανταρσία προς το σύστημα. Αν πεις όχι, σε ονομάζουν και φασίστα.

Πας στην αγορά για ψώνια, παθαίνεις έμφραγμα με τις τιμές των προϊόντων και όταν ζητήσεις μια εξήγηση, σε ξαναλένε φασίστα καθώς οι ερωτήσεις είναι γι’ αυτούς που δεν σέβονται τον κόπο του εργάτη.

Γυρίζεις στο σπίτι, βάζεις να δεις ειδήσεις και ξαφνικά ο κόσμος γύρω σου χάνεται. Φτώχεια και δυστυχία παντού. Αλλάζεις κανάλι και πέφτεις πάνω στις διαφημίσεις. Παράδεισος. Όλα στα παρουσιάζουν ως μοναδικά. Χάρμα οφθαλμών.

Τσιμπιέσαι και φτού απ’ την αρχή. Κάνεις ένα σύντομο φλας μπακ στη ζωή σου και απογοητευμένος αρχίζεις να κατεβάζεις τα ξύδια σου.

Μιλάμε αισθάνεσαι και πολύ… κορόιδο με τη γενική κατάντια της καθημερινότητας σε τέτοιο βαθμό, που αναγκάζεσαι να τους φασκελώσεις όλους και να κοιτάξεις τον εαυτό σου.

Αυτόν που χρόνια τώρα έχεις παραμελήσει για το καλό των «άλλων». Των συνδικαλιστών, των ανθρώπων που εργάζονται για το καλό του συνόλου!

Και εκεί είναι που γίνεται η ολική ανατροπή. Μέσα σ’ ένα λεπτό γίνεσαι κόκκινο πανί. Ο αχάριστος άξεστος κακομούτσουνος φασίστας, που συμβιβάζεται με το υπάρχον σύστημα και δεν μένει νηστικός και άφραγκος στο δρόμο, όπως σε θέλουν «αυτοί», οι εξουσιαστές.

Αυτοί που μοιράζουν την πίτα μεταξύ τους, αυτοί που στήνουν επιχειρήσεις στο σβέρκο του κάθε κακομοίρη, αυτοί που αφρίζουν όταν κάποιος δεν τους κάνει τα χατίρια.

Δώστε τους ξύδι αδέρφια. Ξύδι. Είναι καιρός να δοκιμάσουν και αυτοί το «εθνικό» μας ποτό.

Καλή Ανάσταση.

Παύλος Ανδριάς