Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Παύλος Ανδριάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πλάτανο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Σπούδασε «Δομή & τεχνική σεναρίου» για να ακολουθήσει στη συνέχεια τη δημοσιογραφία.

Κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο το 1998 με τίτλο «Όταν το τρένο φεύγει…» (εκδ. Βιβλιοεκδοτική).

Για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε με την συγγραφή και την σεναριοποίηση παιδικών και μη θεατρικών έργων, για να έρθει το 2000 και να αναλάβει υπεύθυνος Εκδηλώσεων και Δημοσίων Σχέσεων της Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Προϊστάμενος του Εργαστηρίου της Βιβλιοθήκης και Διευθυντής στην μηνιαία πολιτιστική εφημερίδα «ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙ».

Στη συνέχεια και για αρκετά χρόνια, εργάστηκε στο χώρο του τύπου, ενώ το τελευταίο διάστημα εργάστηκε στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, στο Τμήμα Παιδείας & Πολιτισμού, υπεύθυνος για το “Ηράκλειο φεστιβάλ βιβλίου”.

Σήμερα εργάζεται στον “Επικοινωνία 94fm”, έχοντας δική του ενημερωτική πρωινή εκπομπή “Ξεκινάμε από το Δημοτικό”.

Επίσης, έχει την παραγωγή & το ρεπορτάζ της εκπομπής “Briefing” του Τάκη Σπηλιόπουλου και συμμετέχει ως σχολιαστής σε θέματα βιβλίου & εκδόσεων, στην εκπομπή του “Mr. No”. 

Κάνει τη δημοσιογραφική παραγωγή της εκομπής “KONTRAST”, στο τηλεοπτικό κανάλι ΚΟΝΤRA.

Το 2008 εκδίδει το βιβλίο «Άντε και… σας πίστεψα» (εκδ. Ίαμβος), το 2009 το «Επίδομα Απιστίας», το 2011 το μυθιστόρημα «Στη δίνη των ένοχων χρησμών», το 2013 το μυθιστόρημα «Τα μανταλωμένα παραθύρια», το 2014 το μυθιστόρημα «Οι ξυπόλητοι κομπάρσοι», το 2015 το μυθιστόρημα «Άννα», για να ακολουθήσει το 2017 από τον ίδιο εκδοτικό οίκο το μυθιστόρημα, «Κραυγές στην παγωμένη λίμνη».

Από τις αρχές του 2010 είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και από τα μέσα του 2014  τακτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

Τον Ιανουάριο του 2016 εκλέγεται και τοποθετείτε  Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων στην Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών.

Από τις αρχές του 2016 είναι μέλος του Ομίλου για την UNESCO tlee

Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, υπογράφει το http://aylogyros news.blogspot.gr, αρθρογραφεί στο ilialive.gr ενώ διατηρεί και την παρούσα προσωπική σελίδα https://pavlosandrias.gr/

Για οποιαδήποτε πληροφορία, ανατρέξτε στα:

facebook: https://www.facebook.com/pavlos.andrias

twitter: https://twitter.com/xarti3


Μέλος των: