d81dde7813bd99a2f6a5498a2ec932ec_L

Μην το γελάτε καθόλου, καθώς δεν είναι λίγοι αυτή την περίοδο, που τις μόνες τους ελπίδες για να μη συμβεί το κακό, τις είχαν εναποθέσει στο Θεό.

Έξυπνος λοιπόν ο Κυριάκος και βλέποντας πως η «Εκκλησία» είναι έτοιμη να εκραγεί και τον κόσμο να βρίσκεται με την καραμπίνα πίσω από την πόρτα, έδωσε το ελεύθερο ν’ ανοίξει, ώστε να πάνε όλοι να προσκυνήσουν τον Κύριο και όποιον Άγιο έχει προστάτη και οδηγό.

Γιατί σου λέει, για τον Κυριάκο μιλάμε ακόμα, δεν γίνεται να μην πω ευχαριστώ στο μεγαλύτερο ποσοστό του λαού που στάθηκε στο πλάι μας, δεν γίνεται να μην πάω αύριο στο εξοχικό μου στην Τήνο και να μην ανάψω λαμπάδα στην Παναγιά, ίσα με τον Κικίλια…

Τώρα βέβαια τον έχουν ζώσει τα φίδια, γιατί μπορεί να είναι καλά τα νέα για τον κορωνοϊό, αλλά η αγωνία για την οικονομία κοντεύει να πιάσει ταβάνι.

Το σίγουρο πάντως είναι πως  στις 17 Μαΐου, θα ξαναμυρίσει λιβάνι αφού θ’ ανοίξουν οι πύλες των εκκλησιών, με τη σκέψη πολλών να είναι στο να ξαναγίνει ένας αγιασμός, παντού…

Στα αδήλωτα τετραγωνικά, στα μη καταβληθέντα μισθά, στα δικά μας τα μυαλά, μέχρι και στις ξαπλώστρες… μήπως και σπάσει η γκαντεμιά και πέσει ζεστό από τον ήλιο χρήμα στην αγορά.

Γιατί φέτος, μην κοροϊδευόμαστε, θα κάνουμε καλοκαίρι με τον κορωνοϊό, να πίνει το ουζάκι του μαζί μας στην ταβέρνα και να ρίχνει κανά βλέφαρο σε κανέναν ροδοκόκκινο… ε, ναι αυτό που φανταστήκατε.

Και αν δεν το έχετε καταλάβει, να σας το πω κι αυτό… Ο  κορωνοϊός βλάπτει σοβαρά την εργασία και αν δεν γίνει κανά θαύμα, μας βλέπω φέτος να την βγάζουμε με κανναβούρι, πασατέμπο και κανά κλεμμένο αυγό…

Γι’ αυτό αδέρφια ας κάνουμε κανά σταυρό και ας ρίξουμε καμιά ματιά εκεί πάνω στο Θεό. Που ξέρεις, μπορεί να στείλει για τον καθένα μας, κάποιο μήνυμα σοφό!

Παύλος Ανδριάς