0C57A392F6410894300F5F171B6390BD

Από τη στιγμή που η οικογένεια εδώ και καιρό έχει γίνει τσικουλάτα στικιτά και η πατρίδα ξέφραγο αμπέλι, ήρθε και η ώρα της θρησκείας να γίνει έρμαιο των υπολογιστών και των νέων αντιλήψεων!

Μπορεί ν’ ακούγεται παλαιομοδίτικο, μπορεί να ενοχλεί πολλούς το «θρησκεία- πατρίδα- οικογένεια», μπορεί να λένε φασίστες όσους πιστεύουν ακόμα σε αυτό το «δόγμα», δεν μπορεί όμως κανείς να μας επιβάλει τις δικές του θεωρίες, με σκοπό την ισοπέδωση αξιών και θεσμών.

Είναι ανεπίτρεπτο και καθόλου υγιές να καθόμαστε να ακούμε τις «χοντράδες» κάποιων, που έχουν την απαίτηση να θεωρούνται και εξέχουσες προσωπικότητες, και πολύ περισσότερο να πράττουμε αυτά που λένε!

Αν είναι δυνατόν, να στέλνουμε e-mail στην Παναγία για να συγχωρέσει τις αμαρτίες, να μας ευλογήσει και να χαρίσει υγεία σε μας και στους δικούς μας, μέσω ενός μηνύματος του υπολογιστή.

Παλιό θα μου πεις, ναι θα σου απαντήσω… αλλά επίκαιρο, τώρα που η αξιολόγηση, έφτασε στο τέλος και αύριο δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει…

Ο Θεός να μας λυπηθεί δηλαδή και να μας φωτίσει να μη χάσουμε την πίστη μας και την αξιοπρέπειά μας.

Γιατί αν κάνουμε το λάθος και ακολουθήσουμε τις βουλές των προοδευτικών που από τη μια διαμαρτύρονται ότι δεν πηγαίνουμε στην εκκλησία και από την άλλη μας προτείνουν να δούμε τη Θρησκεία σαν game, πολύ σύντομα θα σιχαθούμε και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Αλήθεια πως πρέπει να χαρακτηρίσουμε αυτούς που πιστεύουν ότι μέσω e-mail μπορούν να μετατρέψουν τη θρησκεία σε άψυχο πεδίο επαφών και πιθανόν αύριο μεθαύριο να ονομάσουν τα Ιερά Μυστήρια της Εκκλησίας σε «Θρησκευτικές επιστολές ηλεκτρονικού τύπου»;

Αυτούς που πιθανόν αύριο να μας πουν: «Αν θέλετε να τελέσετε ένα μυστήριο, δεν είναι ανάγκη να μπείτε στον κόπο και να πάτε στην εκκλησία. Απλά στείλτε ένα e-mail στο site μας και εμείς θα σας ευλογήσουμε αποστέλλοντας σας τις ευχές μας και δώρο ένα εικόνισμα και αγιασμό»!

Αμέ, τι νομίζατε. Έτσι θα μας άφηναν; Χωρίς δώρα και ευχές; Χωρίς καλοπιάσματα και αδρανοποίηση της πίστης;

Αλλά υπάρχει και Θεός, και ευτυχώς που στους κόλπους της εκκλησίας υπάρχουν άξιοι ιερείς που σέβονται το Λόγο του Δημιουργού μας και μας κρατούν ξάγρυπνους.

Που κάνουν λόγο για τους κινδύνους που κυκλοφορούν γύρω μας, που μας διδάσκουν πώς να σώσουμε τις ψυχές μας, και μας καλούν να επιστρέψουμε στους ναούς αν θέλουμε η ψυχή και το σώμα μας να μείνουν αγνά.

Και καθώς όλα είναι υποκειμενικά σ’ αυτή τη ζωή, ο καθένας πράττει ανάλογα με τα πιστεύω του και τα προσωπικά του βιώματα.

 

Κι αν είσαι άπιστος Θωμάς, δες αυτό που ακολουθεί:

«Μιά αξιόλογη προσπάθεια κάνει η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, με την δυνατότητα που δίνει στους πιστούς για ηλεκτρονική αλληλογραφία, και δωρεάν αποστολή αιτημάτων και ονομάτων για μνημόνευση μπροστά στην θαυματουργή εικόνα της Μεγαλόχαρης  Παναγιάς της Τήνου. Πηγή: http://www.im-syrou.gr

 

 

Παύλος Ανδριάς