σκηνοθετης ηθοποιος

Ούτε δυο μήνες δεν έχουν μείνει από την ημέρα διεξαγωγής των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Οκτωβρίου, εκεί που καλούμαστε τούτη τη φορά να δούμε την ψήφο μας πολύ διαφορετικά, σε σχέση με τις προηγούμενες φορές.

Είναι η στιγμή που καλούμαστε να ζυγίσουμε το «χθες» με το «αύριο», με γνώμονα την πορεία, το πρόγραμμα, αλλά και την πρόθεση της κάθε παράταξης, αφήνοντας στην άκρη «κομματικές αποχρώσεις», «ωχαδερφισμούς», «μηδενισμούς» και υπνωτισμούς από το κελάηδημα των γνωστών «παπαγάλων» της κάθε παράταξης.

Το χθες, σίγουρα γίνεται οδηγός στις αποφάσεις που θα πάρουμε, μιας και ένας δήμαρχος ή περιφερειάρχης που έχει πετύχει τα μέγιστα, φυσικά και πρέπει να στηριχτεί, να λάβει νέα εντολή, για να συνεχίσει το έργο του.

Αντίθετα, εκεί που καλούμαστε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά, είναι στις περιπτώσεις που η «εξουσία» έχει θρονιαστεί για τα καλά στις καρέκλες της και δίχως να παράγει έργο… θέλει και απαιτεί με «πασαλείμματα» της τελευταίας στιγμής να παραμείνει στη θέση της.

Βέβαια, καλούμαστε να ελέγξουμε και όσους «κατεβαίνουν» ως διεκδικητές… για το τι πραγματικά πρεσβεύουν και ποιος είναι πραγματικά ο στόχος τους: καρέκλα εξουσίας ή δράσεις δημιουργίας.

Δυναμική αρχή με όραμα δημιουργίας ή στήσιμο νέας «11ας», με μεταγραφές από άλλες παρατάξεις, σύμφωνα με αυτό που χρόνια λέει ο σοφός λαός μας: «Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»!!!

Καλούμαστε λοιπόν ν’ αποφασίσουμε για την καθημερινότητά μας, για τα σχολεία των παιδιών μας, την ασφάλειά μας, για την καθαριότητα, για λύσεις ουσίας… για μια πόλη που πραγματικά μας αξίζει να ζήσουμε.

Ήρθε πλέον η ώρα να σταματήσουμε να είμαστε θεατές, ήρθε η ώρα να γίνουμε πρωταγωνιστές, να μπούμε μπροστά με όπλο την «ψήφο» μας και δίνοντας την «εντολή» σε ανθρώπους που μιλάνε τη γλώσσα μας, μαζί να φτιάξουμε μια ιδανική πόλη που θα μπορούμε να ζούμε ελεύθεροι.

Θέλουμε την πόλη που μας αξίζει και στο χέρι μας είναι να την έχουμε…

Παύλος Ανδριάς