banknote-1396351_1280

Τι; Ελάτε τώρα καλέ που δεν το περιμένατε; Μα ήταν δυνατόν ν’ αφήσουν τα επιτελεία της εξουσίας να μοιράζεται έτσι το κρατικό χρήμα σε «δήθεν» ανέργους; Παρακαλώ πολύ…

Βλέπετε τα χρόνια πέρασαν, τα παθήματα έγιναν μαθήματα και εκεί που μέχρι χθες έπαιρνες το γνωστό σε όλους μας, επίδομα ανεργίας και «βούλωνες» καμιά τρύπα, από δω και στο εξής… για να το πάρεις, πρέπει να το αποδείξεις με πράξεις και ενσυναίσθηση!!!

Φέρτε στη μνήμη σας το βιντεάκι του Τζίμη Πανούση «Παραγγελία πίτσας στο μέλλον» και θα καταλάβετε πως όλα λειτουργούν βάση σχεδίου και όχι με «μαντικές» ικανότητες και σκονάκια κάτω από το τραπέζι…

Είσαι άνεργος; Απόδειξη με «κουλτούρα» ενσυναίσθησης!

Το μήνυμα το πήραμε, όταν ανακοινώθηκε πως όλα τα επιδόματα θα μπαίνουν σε κάρτα και τίποτα δεν θα δίνεται στο «χέρι», μέσω δικούς μας τραπεζικού λογαριασμού. Κράτος – Πολίτης 1-0.

Το κράτος πρόνοια λοιπόν, μας αρέσει δεν μας αρέσει, μας δίνει μετρημένα κουκιά και μας ζητάει να γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες με ενσυναίσθηση, αν θέλουμε να διατηρήσουμε την αγάπη που τρέφει στο πρόσωπό μας. Κράτος – Πολίτης 2-0.

«Εγώ είμαι εδώ…», μας λέει και το ίδιο ζητάει να κάνουμε και εμείς. Να πάρουμε την μεγάλη απόφαση, να ξεβολευτούμε, (βλ. βολεμένος με την ανοχή του κράτους) και συνειδητά να κάνουμε το επόμενο βήμα. Όλα στο φως… Κράτος – Πολίτης 3-0.

Με το επίδομα, όσοι το λαμβάνουν, δεν θα έχουν πλέον κανένα δικαίωμα να το καταναλώσουν άσκοπα, αγοράζοντας μανό,  κουβαρίστρες, βελονάκια, χαϊμαλιά και κινητά 8ης γενιάς! Δεν τα δίνει λέει ο «κρατικός μηχανισμός» για λούσα και ταξιδάκια στην Αράχωβα για ψητά, ούτε σου τα δίνει να πας για ποτάκι ακούγοντας Βανδή και βλέποντας τον Μπισμπίκη να ρίχνει για την αγάπη του γυρουβουλιά. Κράτος – Πολίτης 4-0

Δεν μας τα δίνουν, συνεχίζουν μέσω έξυπνων μηνυμάτων, για αποτριχώσεις, περμανάντ και spa… αλλά για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα που πάει… άσε Άγιες Μέρες που είναι, να μην αποθρασυνθώ!!!

Στα δίνει για ιατρικές εξετάσεις και ελέγχους ποιότητας, ψυχικής και σωματικής ευεξίας, για αναβάθμιση οργανικού λογισμικού, για να μπορείς στις υποχρεώσεις σου προς αυτό να ανταποκριθείς. Κράτος – Πολίτης 5-0

Οι άνθρωποι βλέπουν μπροστά, έχουν μάτια γατήσια ανοιχτά και δεν τους ξεφεύγει τίποτα, μιας και θέλουν να πάρουν πίσω όσα μας έσωσαν κάποιοι «άλλοι» στο παρελθόν, που έλεγαν ωραία ψέματα με «πράσινα άλογα», με παιδιά της κατοχής, με κυράδες που έπλεκαν στην αντίσταση σεμέν και καθάριζαν αυγά.

Κι αν νομίζεται ότι σας κάνουμε πλάκα, έτσι στο τέλος της χρονιάς για να σας «τρολάρουμε», κάνετε λάθος. Τα ψέματα τελείωσαν και από δω και πέρα, πολλά πράγματα δεν θα είναι ρόδινα για σχεδόν όλους. Και λέμε για σχεδόν όλους, μιας και γνωρίζουμε πως όλα τα δάκτυλα δεν είναι ίδια… αφού ξέρουμε ότι κάποιοι έχουν τον τρόπο να «ξεγλιστράνε», να «κοροϊδεύουν» συνειδητά τις Αρχές και να κάνουν χαλαρά τη ζωάρα τους.

Έτσι είναι η ζωή και πώς να την αλλάξεις, άλλοι πηγαίνουνε για σκι κι άλλοι πέφτουν από νωρίς στο κρεβάτι νηστικοί!!!

Άντε τώρα, μετά από αυτήν την πεντάρα, να έχεις διάθεση να τα βάλεις μαζί τους, ζητώντας τα ρέστα σου. Χαμένη παρτίδα από χέρι πατριώτη, σου λέω.

Γι’ αυτό, ας βολευτούμε μ’ αυτά που έχουμε, ας κάνουμε το σταυρό μας που είμαστε ακόμα όρθιοι και ας υποδεχθούμε συνειδητά το νέο έτος με χαμόγελο και αγάπη. Αυτή που πηγάζει από την ψυχή μας και δεν πριμοδοτείτε, ούτε επιχορηγείτε!!!