,,,,,,,,,,,,,to dakri

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που φέρει την υπογραφή της Φιλομήλα Λαπάτα έρχεται να μας απασχολήσει και να μας χαρίσει ένα μοναδικό ταξίδι γνώσης, ωριμότητας και συγγραφικής τελειότητας.

Η ιστορία και η μυθοπλασία μπλέκονται αρμονικά, δίνοντάς σου την αίσθηση πως και εσύ, αν και αναγνώστης, μεταφέρεσαι σ’ εκείνη την εποχή της δράσης και ζεις τα γεγονότα, όπως ακριβώς και η ήρωες.

Η αμεσότητα του κειμένου είναι αυτή που σε συναρπάζει, σε καθηλώνει και σε μαγεύει με τον τρόπο που «παρουσιάζονται» τα προβλήματα της καθημερινής ζωής των πρωταγωνιστών, αλλά και η θέση τους μέσα στην κοινωνία που ζουν και δραστηριοποιούνται…

Ένα άλλο στοιχείο που κάνει αυτό το βιβλίο να ξεχωρίζει, είναι η παρουσίαση θεμάτων που για χρόνια «κρύβονται» κάτω από ένα πέπλο σιωπής, όπως οικογενειακές σχέσεις, η κριτική της κοινωνίας, η θέση της εκκλησίας, ο γάμος κατά συνθήκη, η θέση της γυναίκας, δίχως καμία εμμονή ή εμπάθειας.

Όλα λειτουργούν βάση σχεδίου, όλα έχουν λόγο ύπαρξης μέσα στο κείμενο και όταν έρχεται η κάθε είδους «κάθαρση», αυτό που σε πλημυρίζει είναι το αίσθημα της ικανοποίησης και της δικαίωσης…

________________________________________

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  ΨΥΧΟΓΙΟΣ

https://www.aylogyrosnews.gr/perissotera/i-palia-mas-avli/830-lacryma-christi

 

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

by Aylogyros news