…κ

«Με βρήκε δύσκολη στιγμή, μη μου μιλάτε απόψε μη…»

Κάπως έτσι μεταξύ σοβαρού και αστείου σκέφτεται ο καθένας μας όταν κάτι πάει στραβά ή δεν πηγαίνει σύμφωνα με τα δικά μας θέλω!

Και άντε, εμείς είμαστε απλοί πολίτες, κάποιοι λένε πως μας λείπει παιδεία ώστε να αντιλαμβανόμαστε το πώς πρέπει να αποκωδικοποιηθούμε το κάθε μήνυμα που στέλνει το «σύμπαν» σε μας… και άντε να τα δεχθούμε όλα.

Εκείνοι λοιπόν οι φωστήρες που τα γνωρίζουν όλα, που πιστεύουν πως με 200 ευρώ μπορούμε να ζήσουμε άνετα, που λένε πως θα φτιάξουν πλαίσιο ώστε να μας προστατεύουν από κάθε είδους καταστροφή, τι κάνουν;

Ε, θα μας απαντήσουν κάποτε ή θα συνεχίσουν να κάθονται πίσω από ένα γραφείο και να βγάζουν αποφάσεις, σύμφωνα πάντα με στατιστικές και μελέτες, που ανάθεμα και ξέρουν να τις αναλύουν και να τις μεταφράζουν σωστά.

Δεν υπάρχουν φάρμακα στην αγορά φωνάζει ο κόσμος, ένα 24ωρο έψαχνα να βρω Tamiflu στην Αθήνα, αποκαλείται σου λέει ο Κικίλιας… μου το μαρτυρούν οι αρμόδιοι!!!

Αυτοί που μας πήραν στο λαιμό τους και συνεχίζουν, καθώς σ’ αυτή τη χώρα οι νόμοι είναι κάτι σαν κομφετί…

Δείτε τι γίνεται με την Τουρκία. Όλοι έχουν από κοντά τον Ερντογάν, ενώ εμάς μια ζωή στην απ’ έξω. Οι ειδικοί αναλυτές λέει γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως πρέπει να λειτουργήσουμε, σαν τότε με την κυρά Τασία που μας έλεγε «…τι σας πειράζει που οι μετανάστες έρχονται και λιάζονται στην Ομόνοια»!

Θέλετε για άλλα παραδείγματα που αποδεικνύουν πως ως κοινωνία δεχόμαστε αβίαστα τους «ιούς»;

Ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ, έσφαλε, τιμωρήθηκε και υποβιβάστηκε…

Ο ΠΑΟΚ & η Ξάνθη όμως, απέφυγαν τον υποβιβασμό, γιατί ήταν αδύνατο να συμβεί αυτό. Μέχρι τη Βουλή έφτασε η υπόθεση αυτή, δίνοντας σε όλους μας το δικαίωμα να πιστεύουμε πως και η κυβέρνηση αυτή αδυνατεί να πατήσει πόδι στα συμφέροντα και να επιβληθεί…

Και έτσι οι κάθε μορφής «ιοί», σακατεύουν της κοινωνίας τον ιστό που αιμορραγεί, απαγορεύοντας του όρθιος να σταθεί και να λειτουργήσει ως κράτος που προστατεύει τους πολίτες του.

Περαστικά μας…