,8

«Ε ναι, τα είδαμε όλα…», θα σου πει κάποιος που έχει αισθητική, αλλά και αξιοπρέπεια, κάποιος που αδυνατεί να πιστέψει αυτά που βλέπουν τα μάτια του στην ελληνική τηλεόραση!!!

«Σκουπίδια», φωνάζουν όλοι, αλλά τα νούμερα της τηλεθέασης, άλλα δείχνουν…

Μα θα μου πεις, είναι δυνατόν να συμβαίνουν τόσα στο ριάλιτι του ΣΚΑΪ… και κάποιος από περιέργεια και μόνο, να μην έχει δει μερικά λεπτά από αυτό;

Φυσικά και όχι… Την κλεφτή ματιά, όλοι την έχουμε ρίξει, αλλά μέχρι εκεί.

Έρχονται και άλλα, λένε όσοι γνωρίζουν τα σχέδια των καναλιών, αλλά κανείς δεν έχει πει, τουλάχιστον δημόσια, ποιο θα μπορούσε να ήταν το τέλειο ριάλιτι που θα καθήλωνε τους «πάντες» στον καναπέ και θα έσπαγε τα κοντέρ της τηλεθέασης!!!

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Από τη στιγμή που ως λαός δηλώνουμε πως τα γνωρίζουμε όλα, πως ξέρουμε τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα, που καταδικάζουμε τους πάντες όταν δεν συμφωνούμε μαζί τους, που κατάπιαμε αμάσητο εκείνο το εμετικό «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ», που κατεβήκαμε στις πλατείες για τις ταυτότητες, που αποκαλούμε ανά πάσα στιγμή βρώμικο το πολιτικό σύστημα, που γνωρίζουμε τα πάντα για τον κορωνοϊό, που πετάμε στα σκουπίδια τις μάσκες «φίμωτρο», που, που… δεκάδες, εκατοντάδες, χιλιάδες που…  το μόνο που μένει, είναι να το δούμε και στους τηλεοπτικούς δέκτες μας.

Ένα τσούρμο από «επαναστάτες», μαντρωμένους σε μια βίλα, ξέρετε σ’ εκείνες που διαθέτουν όλη τη χλίδα του νεοπλουτισμού, να στηλιτεύουν, να κατακρίνουν και να απειλούν θεούς και δαίμονες… ικανοποιώντας αυτούς που κάθε νόμος ή εντολή, τους βρίσκει ιδεολογικά αντίθετους!!!

Για να δούμε τότε, ποιος θα είναι πρωταγωνιστής, ποιος θα δήλωνε συμμετοχή, ποιος θα έβριζε επώνυμα και ποιος θα καλούσε το ΕΣΡ να επέμβει…

Πίσω από την ανωνυμία και από τον καναπέ, όλοι… πολλά τραγούδια ξέρουμε.

Ποιος θα έχει τα κότσια να μπει στο σπίτι, που θα μας μιλήσει μπροστά στην κάμερα για όλες εκείνες τις συνομωσίες που γνωρίζει, αλλά και που θα αναλάβει την ευθύνη για όσα λέει, μη μπορώντας να επικαλεστεί το κλασικό «…όπως μου είπαν».

Για να δούμε τότε, τα σκουπίδια είναι μόνο στην τηλεόραση ή ήδη έχουν πνίξει την κοινωνία μας, αλλά εμείς τυφλωμένοι από την έπαρση και των εγωισμό αδυνατούμε να δούμε την πραγματικότητα;

Κριτές των πάντων λοιπόν, του εαυτού μας όμως όχι…

 

Παύλος Ανδριάς