tsipras3acrop

Μέχρι και ο ίδιος ο Αλέξης δεν άντεξε όταν είδε το βίντεο και έβαλε τα γέλια…

«Ρε σεις, θα ξεφτιλιστούμε…», τους είπε, αναζητώντας να βρεί ανάμεσα στους συμβούλους του, ποιος του έγραψε το κείμενο που διάβασε στο Μουσείο της Ακρόπολης, που στο άκουσμά του και μόνο… οι Καρυάτιδες το έβαλαν στα πόδια!!!

Πανστρατιά για την ανάπτυξη κήρυξε λοιπόν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και μακάρι να του βγει αυτή η «πατέντα», μήπως και σώσει την παρτίδα… τη στιγμή που όλοι τη θεωρούν χαμένη.

Όπως διακήρυξε, «όλες οι κυβερνητικές προσπάθειες πλέον επικεντρώνονται σε ένα στρατηγικό στόχο: Στην προώθηση της Δίκαιης Ανάπτυξης», μιας και μέχρι τώρα ζούσαμε στο αραχνιασμένο παροπλισμένο σχέδιο της άδικης ανάπτυξης, αυτής που κάποιοι άλλοι την παρουσίαζαν ως σκετσάκι του τύπου «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ή του «ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ…»

Έτσι, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, που μας μαθαίνει και μπράβο του, να μιλάμε και να καταλαβαίνουμε σωστά τα Ελληνικά, «δίκαιη Ανάπτυξη, είναι ένα όραμα που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που νοηματοδότησαν ως ανάπτυξη, οι προηγούμενες κυβερνήσεις» για να προσθέσει ότι είναι «χαοτικές οι διαφορές μας με όσους κατέστρεψαν τη χώρα»!!!

Αυτός λοιπόν, έρχεται τώρα… απαλλαγμένος από κομματικά βαρίδια και αντικυβερνητικές απειλές, να κάνει πράξη όλα εκείνα που είχε κατά νου, όταν έπαιζε με του φίλους του «MONOPOLY».

. Μισθοί ελεύθεροι, σύμφωνα με τις ανάγκες του εργαζόμενου

. Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με αιματολογικά κριτήρια

. Απελευθέρωση του δημόσιου τομέα, δίχως αναγκαστική παρουσία στο χώρο εργασίας του

. Δημιουργία νέας οικονομίας με ελεύθερη σκέψη έκφρασης

. Φροντίδα και περίθαλψη σε κακοποιημένους εργαζόμενους

. Νέες θέσεις εργασίας με ψυχολογική υποστήριξη

… ήταν λίγα απ’ όσα είπε και πραγματικά μας έπεισε για το πόσο νοιάζεται γι’ αυτό τον τόπο!

Βέβαια, εκεί που άφησε το πανελλήνιο άφωνο, ήταν όταν δακρυσμένος και με τη φωνή του να τρέμει από τη συγκίνηση που του είχε κλονίσει τον ψυχικό του κόσμο, ήταν όταν ανακοίνωσε…

. τα νέα επενδυτικά προγράμματα, με πρώτο και καλύτερο την ενυδρειοποίση του Πειραιά και την ελληνοποίση του γαύρου

. τη νέα μοιρασιά του εθνικού πλούτου, ανάλογα με το γενολογικό μας δέντρο και τα «φρονήματά» μας, θρησκευτικά ή εθνικά, αλλά και με το πλήθος εικόνων που «κρύβουμε» στα σπίτια μας

. το αύριο που ξημερώνει, δίχως τηλεοπτικές ανατροπές, καλημερούδια και ψυχικά τραύματα, μέσα από κάθε «πάμε πακέτο»

Εκεί όμως που όλοι έσκασαν στα γέλια, ήταν όταν ανακοίνωσε τη δημιουργία «πειρατικού πάρκου» στο Κατάκολο, μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το πακέτο Γιούνκερ, καθώς επίσης και την υλοποίηση  ενός παιδικού του ονείρου, της τσουληθροποίηση του Μπράλου!!!

Παύλος Ανδριάς