pexels-photo-3943885

Εντάξει, είπαμε να είμαστε ευγενικοί, να είμαστε συνεργάσιμοι και υπομονετικοί με όσους αντιδρούν στα μέτρα κατά του κορωνοϊού, με όσους λένε πως είναι «αφύσικο» να την φοράμε όλη την ημέρα και πρέπει αν υπάρξει τέτοιο θέμα να ρυθμιστεί, αλλά μέχρι εκεί…

Δεν γίνεται να ανεχόμαστε τον κάθε «εξυπνάκια» και την κάθε «πονήρω», που για μαγκιά περνάει τη μάσκα από το αφτί σα σκουλαρίκι και ειρωνεύεται όποιον την φοράει κανονικά και έχει την άποψη, πως πρέπει να φυλαγόμαστε για το καλό όλων μας.

Δεν γίνεται. Υπάρχει εντολή και πρέπει να την σεβαστούμε όλοι. Από τον πρωθυπουργό της χώρας, μέχρι τον κάτοικο ενός μικρού χωριού, αλλά και κάθε επισκέπτη ή τουρίστα που πατάει το πόδι του στη χώρα μας.

Δικαιολογίες τέλος, όπως τέλος και κάθε είδους εξυπνάδες, μιας και τις έχουμε στο αίμα μας…

Μάσκα στο καταστήματα λιανικής της γειτονιάς μας και όχι σαχλαμάρες πως «είμαι ο μόνος πελάτης» ή «αχ, έχετε δίκιο… αλλά την ξέχασα στο σπίτι».

Μάσκα στα γραφεία/υπηρεσίες που έχουν επαφή με το κοινό, στις ΔΕΚΟ, τις τράπεζες, άσχετα αν μας ρουφάνε το αίμα, μάσκες όμως και στα ιατρεία, στα δημοτικά καταστήματα, στους φούρνους, τα κρεοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία και πάει λέγοντας.

Μάσκα λοιπόν παντού, γιατί είναι υποχρεωτική η χρήση της… μας αρέσει δεν μας αρέσει, μιας και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να θέσουμε τη ζωή του άλλου σε κίνδυνο.

Αν εσύ θες να δεις πως είναι τα ραδίκια ανάποδα, να πας να τα δεις και χωρίς μάσκα, να βγάλτε και μια σέλφι μαζί να μας την στείλετε, έτσι για να δουν μερικά «αστροπελέκια» και μήπως το συνειδητοποιήσουν… πως η ζωή είναι το πολυτιμότερο αγαθό που υπάρχει στην πλάση.

Και για να μην το κουράζουμε, ξεχάστε τις μάσκες περασμένες στο πιγούνι, στο λαιμό ή κρεμασμένες στο αυτί, γιατί εκτός της άλλης, υπάρχει και ένα  πρόστιμο της τάξεως των 150 ευρώ… που αν σας χρεωθεί, στα γόνατα θα πέσετε ώστε κάποιος να σας λυπηθεί…

Εντάξει ή να το ξαναπάμε από την αρχή;

Παύλος Ανδριάς