22207183_0

«Όλα είναι ορατά…», φωνάζουν οι καταστροφολόγοι, αυτοί που δεν χρωστάνε καλό να σου πούμε και που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να σπέρνουν πανικό και να θερίζουν θύματα.

Εδώ όλος ο ντουνιάς έφτασε να υποκλίνεται μπροστά στο σχέδιο πρόληψης της κυβέρνησης της χώρας μας κατά του κορωνοϊού, κάποιοι όμως εκ των έσω, ενοχλούνται από αυτό και βγάζουν τη χολή τους!

Τη μια τους φταίει ο Μητσοτάκης για το κακό που μας βρήκε, λόγω του ονόματος που κουβαλάει, την άλλη ο Τσιόδρας που πάει στην εκκλησία και ψέλνει, αλλά πιο πολύ… εκείνο το ομορφόπαιδο ο Χαρδαλιάς, με τις εμμονές του λένε και τα απαγορευτικά του.

Αλλά σιγά που σταματάνε εδώ…

«Θα πεινάσουμε…», «Θ’ αρρωστήσουμε όλοι…», «Έρχονται πράγματα που δεν έχετε φανταστεί…», «Γεμίστε τα σπίτι σας με τροφές…», «Ο Θεός μας τιμωρεί…», «Έκλεισαν τις εκκλησίες για να μην επικοινωνούμε με το Θεό…», «Άλλοι μας κυβερνάνε…», «Θα μας περάσουν τσιπάκι με εμβόλιο…», «Θα φάμε τις σάρκες μας…» και άλλα τόσα, που τελειωμό δεν έχουν.

Άσε που μας έχουν σπάσει τα νεύρα και με το πότε θα βγούμε από την καραντίνα, πότε θ’ ανοίξει η αγορά, πόσο θα δουλεύουμε και αν θα δουλεύουμε, πότε θ’ αδειάσουν τα ράφια στα σούπερ μάρκετ και διάφορα άλλα!

Και εμείς εκεί, αποχαυνωμένοι από την κλεισούρα να τους ακούμε και να αναρωτιόμαστε για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα…

Το να γίνουμε και εμείς μελλοντολόγοι δεν ωφελεί σε κάτι, δεν μας βοηθάει, καθώς το μόνο που θα πετύχουμε θα είναι η ψυχική και ψυχολογική μας κατάρρευση, η αυτοκαταστροφή μας.

Όχι, πρέπει να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση, μένοντας πιστοί στα πιστεύω και τις αξίες μας, κλείνοντας τ’ αφτιά μας και αδιαφορώντας για τα όσα λένε τα «κοράκια» της παραπληροφόρησης και του μηδενισμού.

Όλα στο μυαλό μας είναι, καθώς όλα από εκεί ξεκινάνε και εκεί καταλήγουν…

Έτσι, αν θέλουμε η επόμενη ημέρα να μας βρει «ζωντανούς», πρέπει να φιλτράρουμε τα όσα ακούμε, να μην μας πιάνει πανικός και με αισιοδοξία να ατενίζουμε το μέλλον… γιατί μας ανήκει.

Και όσο για το Θεό και την πίστη μας, αυτή την κουβαλάμε μέσα μας και κανείς δεν μπορεί να μας τα αφαιρέσει… ούτε να μας την παζαρέψει.

Παύλος Ανδριάς