ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΤΖΙΚΑΚΗΣ

«Ο άνθρωπος που μιλούσε με τα σύννεφα» αποτελεί το ένατο βιβλίο του συγγραφέα Παύλου Ανδριά και η γραφή του σε αυτό το βιβλίο είναι μεστότερη και μετρημένη, ενώ αποκαλύπτει αρκετά βιωματικά στοιχεία του συγγραφέα, εργαλεία τα οποία έκανε χρήση και με αυτά δόμησε τους χαρακτήρες του έργου του.

Ως κεντρικό ήρωα έχουμε τον Αλέξανδρο που κάποτε διατηρούσε έναν πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό (στοιχείο που μας ταξιδεύει σε άλλες, πιο ρομαντικές εποχές) και σήμερα αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας. Μέσα από αυτό σκέφτεται τη δύσκολη πορείας της ζωής του και έρχεται κοντά με τη Μαίρη, ενώ εκείνη με τη σειρά της έχει βιώσει την οικογενειακή κακοποίηση και κατάφερε να αποδράσει νικώντας τους φόβους της. Η σχέση των δύο ηρώων βαστά την πρωτοκαθεδρία στο βιβλίο, όμως οι σελίδες γεμίζουν με δεκάδες ακόμη συμβάντα και πλήθος δευτεραγωνιστών, καταφέρνοντας να αποτελεί ένα άξια δομημένο μυθιστόρημα, ικανό τόσο για σκέψη και ενδοσκόπηση όσο και για αναγνωστική απόλαυση.

https://www.literature.gr/radiofoniki-sychnotita-zois-grafei-o-giorgos-tzitzikakis-o-anthropos-poy-miloyse-me-ta-synnefa-paylos-andrias/