72οκ

Αν και τη Βασιλική τη γνώρισα μέσα από μια συνέντευξη, δεν σας κρύβω ότι διαβάζοντας τις «Μοναχικές αλκυόνες», ήταν σα να τη συναντούσα, πρώτη φορά!

Μια νέα συγγραφέας μ’ ένα ισορροπημένο τρόπο γραφής και αρκετές ιδέες έκφρασης, μ’ εντυπωσίασε γιατί μου έδειξε ότι ξέρει να ελέγχει την πένα της, αποφεύγοντας τις υπερβολές και τις φλυαρίες.

Θέμα της, οι μεγάλες αγάπες…

Τρόπος προσέγγισης, διαφορετικός, σε ότι έχει σχέση με τον τρόπο έκφρασης των ηρώων της, αλλά και τη διαδρομή τους μέσα στην ιστορία του βιβλίου.

Το ταξίδι των εικόνων μέσα από τις περιοχές που έχει επιλέξει να κινηθεί, άξιο θαυμασμού με σύννεφα μέθης να σε παρασύρουν από γειτονιά σε γειτονιά, με το μυστήριο να μένει πάντα εκεί, στη γωνιά που η ίδια έχει οριοθετήσει.

Με το πάζλ των αποφθεγμάτων που υπάρχει στις αριστερές σελίδες του βιβλίου, αναγκάζει τον αναγνώστη να μπει στη διαδικασία του «ερμηνεύω», γνωρίζοντας ότι μοιραία θα θελήσει να γίνει μάντης της συνέχειας που ακολουθεί…

Έτσι το δίλλημα για το που πάνε οι μεγάλες αγάπες παραμένει, με τη συγγραφέα όμως να δίνει το δικό της τέλος στη δική της ιστορία, με τον αναγνώστη όμως να κάνει την αποκρυπτογράφηση του μηνύματός της.

 

 

Παύλος Ανδριάς

Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr