9786180126686_1

Είναι μερικές φορές, που έχοντας διαβάσει ένα βιβλίο, θέλεις να το κατηγοριοποιήσεις και να δώσεις μια «ταυτότητα» στην πλοκή του!

Η αλήθεια είναι πως όσο και αν προσπάθησα, δεν κατάφερα να το ταυτοποιήσω, γιατί πολύ απλά αυτό το βιβλίο, δίχως να φανεί υπερβολή, τα έχει όλα…

Ναι, είναι παραμύθι, γιατί έχει κομμάτια από μύθους και παραδόσεις, είναι κοινωνικό γιατί είναι γεμάτο ανθρώπινες σχέσεις. Είναι αστυνομικό, γιατί έχει για συγκροτημένη πλοκή που δεν σου επιτρέπει να «μαντέψεις» τίποτα!

Μπορείς να το πεις όμως και αριστούργημα, αν δεν θέλεις να χαλάσεις την εικόνα που απλόχερα σου πρόσφερε η συγγραφέας, που πραγματικά τα έδωσε όλα, ώστε να έχουμε αυτό το βιβλίο.

Ωραία γραφή, ζωντανές εικόνες, πιστικοί και φυσικοί διάλογοι, αρκετές ανατροπές, δίχως προβλέψιμη εξέλιξη… είναι μερικά από τα στοιχεία που θα διακρίνει και θα «αγαπήσει» ο αναγνώστης…

Ένα ακόμα στοιχείο που πραγματικά θέλω να απομονώσω από τα υπόλοιπα, είναι το «μαγείρεμα» των γρίφων, οι οποίοι…αν δεν λυθούν, η λύτρωση και η απελευθέρωση, χάνουν την ουσία τους.

Διαβάστε το και θα καταλάβετε, πως ότι και να γράψεις γι’ αυτό το βιβλίο, θα είναι λίγο…

________________________________________

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

https://www.psichogios.gr/site/Books/show/1005849/h-klhronomos-toy-potamoy

 

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

by Aylogyros news