slippers-4905435_960_720

Ναι, θέμα στις ειδήσεις έγινε η επίσκεψη του Ευμορφίδη στο Προεδρικό Μέγαρο με τις παντόφλες και άντε τώρα εσύ κι εγώ να καταλάβουμε τι μυαλό κουβαλάει ο κάθε «εναλλακτικός», που από κάποιος χαρακτηρίζεται και ως «επαναστάτης».

Είναι εκείνος που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια νόμους, έθιμα και παραδόσεις, αξίες και «πρωτόκολλα», είναι εκείνος που ειρωνεύεται τους πάντες και με υφάκι χλευάζει καθετί που έρχεται σε αντίθεση με τη δική του αισθητική…

Και μπορεί αυτές τις ημέρες ο συγκεκριμένος κύριος ν’ απασχολεί τα social media, όμως αν ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν, εύκολα θα θυμηθούμε και κάποιους άλλους που πήγαιναν χαλαρά με σανδάλια ή τσόκαρα και σακίδια τύπου Ντόρας της εξερευνήτριας στη Βουλή… σα να πήγαιναν βόλτα στην παραλία.

Στην αρχή, αντικρίζοντας αυτές τις εικόνες και μέχρι να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει, η αλήθεια είναι ότι γελάς και το αντιμετωπίζεις ως «τυχαίο» γεγονός.

Όταν όμως συνειδητοποιείς το γελοίο της υπόθεσης, αναρωτιέσαι ποιος κάνει κουμάντο σε τούτη τη χώρα, που πήγαν οι λεγόμενοι νόμοι και κανόνες, αλλά και αν όλες αυτές τις «μαγκιές», μπορεί να τις κάνει ο καθένας από εμάς, τους κοινούς και «δειλούς» θνητούς.

Η απάντηση είναι εύκολη θα μου πείτε και θα έχετε δίκιο, μιας και για όλα υπεύθυνο είναι το κράτος και οι αρμόδιοι φορείς του, αυτοί που θα πρέπει να τραβάνε το αφτί στον κάθε παραβάτη και να τον τιμωρούν, αν δεν θέλουμε στα επόμενα χρόνια η κοινωνία μας να μετατραπεί σε ζούγκλα.

Να βάλει λοιπόν στη θέση του εκείνον που παρκάρει παράνομα και απαιτεί να του σβήσουν την κλήση, που απαιτεί αποζημίωση από κράτος για την περιουσία του που κάηκε, ενώ δεν έχει στ’ όνομά του ούτε μια ρίζα ελιάς, που δηλώνει στην εφορία φτωχός ενώ έχει ταξιδέψει σχεδόν παντού, που κάνει αίτηση στη ΔΥΠΑ για κουπόνια κοινωνικού τουρισμού, που δίνει δώρο στο προσωπικό της επιχείρησής του και απαιτεί να του το επιτρέψει αν δεν θέλει να τον απολύσει, που μπαίνει στα ΜΜΜ δίχως μάσκα, όσο και αν τα ηχητικά μηνύματα του λένε πως «η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική», που καπνίζει σε δημόσιους χώρους και άλλα τόσα… που πάει με την παντόφλα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Πόρτα «τρώγαμε» πριν κάποια χρόνια όταν πηγαίναμε σε κάποιο μαγαζί και δεν είμαστε σωστά ντυμένοι, όπως και ποτέ δεν μπαίναμε σε συγκεκριμένα club, αν δεν είχαμε τη γνωστή «διαπίστευση» από κάποιον ενδιάμεσο.

Αυτό λοιπόν είναι το κράτος που σέβεται τον πολίτη; Αυτό είναι το κράτος που έχει απαιτήσεις από εμάς, δίχως να μας προστατεύει; Γι’ αυτό το κράτος καμαρώνουν οι «κυβερνήσεις» μας; Ή μήπως δεν είμαστε όλοι ίδιοι;

Υπάρχει άραγε απάντηση, ή την επόμενη φορά θα περιμένουμε να δούμε στη γιορτή της Δημοκρατίας τους καλεσμένους με βατραχοπέδιλα, μπρατσάκια και μαγιό brazil!!!

Παύλος Ανδριάς