ΒΙΒΛΙΟ-3

Μια πτήση με αναταράξεις είναι αυτό το βιβλίο του Εμμανουήλ Γ. Μαύρου, με τον αναγνώστη να καθηλώνεται και να εντυπωσιάζεται από το διαφορετικό τρόπο γραφής που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας.

Φιλοσοφικά θέματα δίνουν τη θέση τους σε επιστημονικές αναζητήσεις, σε περιπέτειες δράσης που σου κόβουν την ανάσα και ακολουθώντας τη ροή του κειμένου, ανακαλύπτεις έννοιες που μέχρι χθες αγνοούσες ή τις είχες αλλιώς τακτοποιήσει στο μυαλό σου.

Το παιχνίδι των λέξεων και των εννοιών, είναι κάτι που αν και επαναλαμβάνεται συχνά, δεν σε κουράζει… αλλά σου επιτρέπει να «εγκλιματιστείς» στις ανάγκες του νέου πονήματος του συγγραφέα, που δίχως άλλο λειτουργούν εγκυκλοπαιδικά κατά την ανάγνωσή του…

Αυτό που ίσως θεωρηθεί «υπερβολικό», είναι το βαρύ φορτίο γνώσεων που καλείται να μελετήσει ο αναγνώστης, δίχως αυτό να θεωρείται «ξένο» ή παρατραβηγμένο.

Έτσι, ο συγγραφέας επιλέγει την οδό της ανάλυσης πιστεύοντας ότι μόνο έτσι θα τον οδηγήσει στο τέλος, γεμάτο από εικόνες, απόψεις και θεωρίες… που ίσως μέχρι χθες αγνοούσε!

Γιατί όταν ο αναγνώστης αγαπήσει ένα βιβλίο, δεν θα μπεί ποτέ στη διαδικασία να ψάξει αν υπάρχει κάτι που να μη συμβαδίζει με τα «θέλω» του.

Και μπράβο στο συγγραφέα που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει γράφω και που το προσφέρει απλόχερα στον αναγνώστη του, αγνοώντας τους κανόνες «συγγραφικής επιτυχίας»… των δήθεν ειδικών.

Και αν θέλουμε να το αναλύσουμε περισσότερο, είναι ένα βιβλίο με κινηματογραφική ροή, δομή και περιπέτεια, είναι αυτό που απλόχερα μας προσφέρει ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Εμμανουήλ Μαύρος, για να διαβάσουμε και να ταξιδέψουμε μέσα απ’ αυτό.

Ένα βιβλίο λοιπόν γεμάτο με αναζητήσεις, συνομωσίες, ίντριγκες και μυστικά, άξιο να αφιερώσει ώρες ο αναγνώστης για να το μελετήσει, καθώς ο συγγραφέας δεν σταματά εκεί, μιας και φροντίζει με έξυπνο τρόπο να μας χαρίζει φιλοσοφικούς στοχασμούς, μα και προβληματισμούς… δίνοντας άλλη «διάσταση» σε αυτό του το πόνημα.

Με το συγγραφικό του λόγο να συναρπάζει και με τις εικόνες να κερδίζουν το νου αυτού που το διαβάζει, ο Εμμανουήλ Μαύρος αφήνει το δικό του «στίγμα» στο χώρο του βιβλίου, καθώς έχει καταφέρει ότι δικό του πόνημα και αν διαβάζεις, να μην το ξεχνάς εύκολα, ούτε το προσπερνάς…

Έτσι και αυτό το έργο του, έρχεται να γίνει κομμάτι στη βιβλιοθήκη του μυαλού του αναγνώστη, γιατί πάνω απ’ όλα σου αγγίζει την ψυχή, οδηγώντας σε στην ολοκλήρωση και στην κάθαρση!

Η Ανάσταση ψυχών, είναι ένα συγγραφικό κόσμημα, που δεν φοριέται από τον ίδιο, αλλά θαυμάζεται από τους αναγνώστες του, για τη λαμπρότητά του…

http://www.anemosekdotiki.gr/pezografia/anastasi.html

 

Παύλος Ανδριάς

Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr