…………………………….bear-guardian-2651965_960_720

Για κάποιο λόγο γίνονται όλα και θα ήμασταν ηλίθιοι αν πιστεύαμε ότι συμβαίνει κάτι άλλο, μιας και ξαφνικά όλοι μας αγάπησαν και θέλουν το καλό μας!!!

Από τους υποψήφιους τοπικούς άρχοντες, μέχρι υποψήφιους υπουργούς και άντε πρωθυπουργούς, που έχουν χάσει τον ύπνο τους σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα για το καλό μας… για το άριστο μέλλον των παιδιών μας!!!

Αυτοί, που αμφιβάλω αν γνωρίζουν οι περισσότεροι τι είναι να έχεις οικογένεια και να θέλεις να τη ζήσεις δίχως να λαμβάνεις τα δεδουλευμένα από τον εργοδότη που σε στραγγαλίζει και με τα δικά σου λεφτά πάει διακοπές… τι είναι να θες να αναθρέψεις τα παιδιά σου με αξιοπρέπεια και να μη μπορείς, όταν κάποιοι φροντίζουν να εργάζεσαι υπό καθεστώς ομηρείας, μαύρης εργασίας και προσβολής της ίδιας σου την κοινωνικής υπόστασης…

Τι είναι να ξεφτιλίζεσαι στα μάτια των οικείων σου ζητώντας δανικά, για να ταΐσεις τα παιδιά σου, γιατί κάποιοι φρόντισαν να καλύπτουν «τ’ αφεντικά» ώστε να μην πληρώνουν και σε κάποιους άλλους, δημόσιους λειτουργούς να κλείνουν τα μάτια μπροστά σε κάθε μορφή παρανομίας και μαύρη εργασία!!!

Αυτή είναι κοινωνία μας, αυτή είναι η χώρα της γελοιότητας, της προστυχιάς και της πουτανιάς στο μεγαλύτερο κομμάτι της, όταν σε ξεφτιλίζει, δίνοντάς ένα κομμάτι ψωμί υπό μορφή επιδόματος για να ψηφίσεις τον «ηγέτη» που αγνοεί, ή θέλει να λέει πως αγνοεί τα βασικά: την αξιοπρέπεια και το σεβασμό στον άνθρωπο.

Ζητάνε να τους ψηφίσεις, γιατί έτσι είθισται!!! Γιατί έτσι πάει σε απλά Ελληνικά… γιατί έχει τον τρόπο να σου αλλάξει τη ζωή, τάζοντας την Άρτα με τα Γιάννενα, αγνοώντας στην ουσία που βρίσκοντας και αναζητώντας τα στο χάρτη, σε λάθος σημείο!!!

Αλλά είπαμε… Για να ικανοποιήσουν κάποιοι το «ΕΓΩ» τους, μέχρι και παπαγαλάκια είναι ικανοί να γίνουν, παρασύροντας μαζί τους και κάποιους άλλους άξιους με την μέχρι τώρα πορεία τους στα κοινά και μηδενίζοντας ένα καλύτερο αύριο για όλους μας.

Αυτούς λοιπόν καλούμαστε να ψηφίσουμε… τους υποψήφιους ακόλουθους μιας παγιωμένης πολιτικής κατάστασης που επιτρέπει στον οποιοδήποτε να παρουσιάζεται ως μεσσίας, για να σε σώσει από τα δείνα και τα «σκληρά», που οι «άλλοι»… έχουν σκοπό να σε οδηγήσουν!!!

Καλό Πάσχα λοιπόν, με την ελπίδα τούτη τη φορά το Άγιο Φως να μας φωτίσει πραγματικά ν’ ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε το λίγο παραπέρα από το αρρωστημένο μας «ΕΓΩ».

Καλή Ανάσταση

Παύλος Ανδριάς