w21-131553s08111307w0420043220401933

Είναι σκληρό να χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές, είναι άδικο να κόβουν το νήμα της ζωής των ανθρώπων «κάποιοι», που είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τη λογική τους!!!

Και δεν μιλάω για εκείνους που η κακιά στιγμή τους σημαδεύει τη ζωή καθώς βρίσκονται εκεί μου δεν θα έπρεπε και άθελά τους αφαιρούν μια ανθρώπινη ζωή, αλλά μιλάω για όλους εκείνους τους σεσημασμένους δολοφόνους που βγαίνουν τσάρκα κι όποιον πάρει ο χάρος.

Γνωρίζοντας λοιπόν πως αρκετοί δρόμοι της χώρας, είναι κατσικόδρομοι, γνωρίζοντας πως κάθε μπάλωμα στο δρόμο κρύβει και μια παγίδα, οφείλουμε να προσέχουμε αρκετά παραπάνω…

Κάνοντας προχθές το ταξίδι επιστροφής από την Αρχαία Ολυμπία στην Αθήνα, δεν σας κρύβω πως γλίτωσα το τροχαίο στο κλάσμα δευτερολέπτου, στο ύψος του Σαμικού, εκεί απέναντι από το βενζινάδικο, καθώς ένας ηλίθιος αδιαφορώντας για την κίνηση που υπήρχε στο κεντρικό δρόμο, παραβίασε το STOP και μπήκε κανονικά στο δρόμο, με τα λάστιχα δυο αυτοκινήτων να μένουν στην άσφαλτο από το φρενάρισμα!

Κάποια στιγμή που πήγε η καρδιά μου στη θέση της και κάνοντας το σταυρό μου που ο οδηγός που με ακολουθούσε, κατάλαβε τι θα γινότανε φρέναρε πριν από μένα, συνέχισα το ταξίδι, παρατηρώντας εσκεμμένα τα κακώς κείμενα καθ’ όλη τη διαδρομή.

Στη Ζαχάρω, ο κλαρινογαμπρός πάνω στο τρακτέρ, με μια καρότσα να χορεύει samba, αδιαφορώντας ότι παρεμπόδιζε την κυκλοφορία, μες τη μέση του δρόμου έκανε τη βολτούλα του… με είκοσι αυτοκίνητα, το λιγότερο, να αδυνατούν να κάνουν προσπέραση, μιας και στο αντίθετο ρεύμα οι εκδρομείς που κατέβαιναν, ήταν πολλοί, αλλά υπήρχε και η διπλή λωρίδα, που απαγόρευε κάθε κίνηση. Ο χώρος για να πάει δεξιά, τεράστιος, σε αρκετά σημεία… Αλλά που μυαλό ο κλαρινογαμπρός να κάνει το αυτονόητο!!!

Και να ήταν μόνο αυτό…

Στη διασταύρωση του Καλού Νερού, ο Ελληνάρας με το κινητό στο αφτί και τον αγκώνα ακουμπισμένο στην πόρτα, μιλούσε του καλού καιρού και οδηγούσε. Λέμε τώρα!!!

Το κορνάρισμα έντονο από δύο προπορευόμενα αυτοκίνητα από εμένα προς αυτόν για την αλλοπρόσαλλη οδήγηση και την είσοδο από τη δεξιά πλευρά, φέτα στην αριστερή, δίχως φλας παρακαλώ… για να λάβουν ως απάντηση το παρατεταμένο μεσαίο δάκτυλο του ελευθερωμένου πλέον χεριού από το κινητό, αλλά και την επίδειξη άριστης οδήγησης με σπιναρίσματα και μπαντιλίκια!!!  Εσύ όμως σου λέει, πρέπει να παραμείνεις ήρεμος και να οδηγήσεις…

Στη γέφυρα της Τσακώνας, μια από τα ίδια!!!

Κινητό στο χέρι νεαρά κυριά, βόλτες από τη μια λωρίδα στην άλλη, δίχως φλας… λες και έκανε βελονάκι, για να έρθει και το θεϊκό, στα διόδια… από την αριστερή πλευρά, περνάμε στεγνά στη δεξιά, μιας και κάποιος θυμήθηκε πως πρέπει να πάει προς νερού του, αμέσως μετά!!! Και εδώ εσύ, υπομονή, για να πας στον προορισμό σου…

Και έρχεσαι και λες, γιατί;

Γιατί δεν βγαίνει η Τροχαία ξανά στους δρόμους, να μαζέψει τους ανεύθυνους και ασυνείδητους οδηγούς, να βάλει ένα τέλος στην άναρχη οδήγηση και να τιμωρήσει δίχως έλεος τον κάθε παραβάτη, μιας και δεν υπάρχει περίπτωση να βάλει μυαλό το κακομαθημένο «τσόκαρο» που κάθεται στο τιμόνι.

Κάποιος πρέπει να μαζέψει όλους αυτούς τους δολοφόνους, κάποιος πρέπει να εφαρμόσει τους νόμους, δίχως εξυπηρετήσεις και στραβά μάτια, για να μη θρηνήσουμε κι άλλες ψυχές…

Και πρέπει να το κάνει ΤΩΡΑ, όποιο και αν είναι το κόστος, με την Αστυνομία παρούσα, να εφαρμόζει τους νόμους, αδιαφορώντας για το τι λέει ο καθένας για ελευθερία και δημοκρατικά πολιτεύματα!!!

Στη χώρα του δήθεν λοιπόν, εκεί που κυβερνάει η κάθε μορφή αναρχία… δεν υπάρχει χώρος για τη δημοκρατία, παρά μόνο επιβάλλεται να εφαρμοστεί, αστυνόμευση και τιμωρία…