taxes-tax-evasion-police-handcuffs

Έγινε της μόδας λέει το «κυνήγι εφοριακών», στη χώρα που εδώ και χρόνια η παρανομία, το μαύρο χρήμα, η μαύρη εργασία, τα φακελάκια και οι εκβιασμοί δίνουν και παίρνουν, γιατί απλά κανένας από αυτούς που κάθισε στην καρέκλα της εξουσίας, δεν θέλησε να σπάσει «αυγά», δεν θέλησε να εφαρμόσει τους νόμους…

Προσέξτε όμως… τι ισχύει και για τη μια πλευρά και για την άλλη!

Και γιατί το λέω αυτό…

Ζούμε σε μια χώρα, που εδώ και χρόνια ο εφοριακός ήταν ο τρόμος του κάθε επιχειρηματία, καθώς υπήρχε κατά πως λένε ο εκβιαστικός «φόρος» από μερικούς, πάντα υπάρχουν οι λαμπρές εξαιρέσεις, για να τρέξει η δουλειά, που ποτέ μα ποτέ το κράτος δεν τους έβαλε χέρι.

Δεν έλεγξε ποτέ αυτούς που έφυγαν από την ενεργό δράση, αν τα περιουσιακά τους στοιχεία ανταποκρίνονταν στο μισθό που έπαιρναν, ή αν εφάρμοζαν το νόμο κατά το δικό τους συμφέρον ή προς όφελος του πολίτη.

Το θέμα είναι ότι κάποιοι «χάλασαν» το όνομα του εφοριακού, αυτού που τώρα έχει γίνει κόκκινο πανί και θύμα του κάθε αγανακτισμένου, που σε περίοδο «μετακρίσης»… τα πρόστιμα πέφτουν βροχή, κρατάς δεν κρατάς ομπρέλα.

Φυσικά και είναι απαράδεκτα αυτά που γίνονται εις βάρος τους, φυσικά και καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες, αλλά αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, για όλο αυτό το μπάχαλο τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει το κράτος.

Αυτό, που επιτρέπει στο δημόσιο υπάλληλο το απόγευμα να δουλεύει ως ελεύθερος επαγγελματίας κάνοντας μερεμέτια, τύπου εξυπηρετήσεις με αμοιβή, που στερεί από έναν άνεργο μια θέση εργασίας καλύπτοντας «άτυπα» το δικό του παιδί, που επιτρέπει στο συνταξιούχο να λαμβάνει τη σύνταξη αλλά στα μουλωχτά να κάνει «διάφορες» δουλειές, που ποτέ δεν πήρε μια γενναία απόφαση… να στείλει στο σπίτι του όποιον παρανομεί, δίχως να «χρησιμοποιεί» τον κάθε πολίτη και να τον βαφτίζει «ρουφιάνο», για να συλλέξει πληροφορίες.

Και το ξαναλέω, απαράδεκτα και καταδικαστέα όλα αυτά τα κρούσματα βίας στο «σώμα» των εφοριακών και γενικά των εκλεκτών, αλλά το κράτος πρέπει κάποια στιγμή να θέσει σε εφαρμογή τους νόμους και να τιμωρήσει τον κάθε παραβάτη, όποια θέση και αν κατέχει, σε όποια πλευρά και αν βρίσκεται.

Ο νόμος είναι ίσος για άλλους και δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια…