bb-show-photo-new02-1068×712

Και μην βιαστεί κανείς να πει το κλασικό: «Εξυπνάδες…», γιατί θα εκτεθεί…

Σίγουρα δεν βλέπουν όλοι τέτοιου είδους εκπομπές, σίγουρα όλοι δεν βράζουμε στο ίδιο καζάνι, όπως πολύ σωστά λέει ο λαός μας, «…όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια»!

Οι μετρήσεις λοιπόν σε ότι έχει να κάνει με το Big Brother στο ΣΚΑΪ, έδειξαν πράγματα που πρέπει να μας προβληματίσουν, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που κάθισαν στον καναπέ για απολαύσουν τις «προσωπικές στιγμές» των άλλων…

«Στο δυναμικό κοινό 18-54 το Big Brother κατέγραψε κατά μέσο όρο 31,1%.

Στους τηλεθεατές της Αθήνας, στις ηλικίες 18-54, η τηλεθέαση, κατά μέσο όρο, ήταν 33,8%.

Τα καλύτερα ποσοστά ήταν στα κοινά με υψηλή μόρφωση σημειώνοντας κατά μέσο όρο 34%», λένε οι μετρήσεις και πραγματικά είναι η στιγμή που όλοι πρέπει να κάνουμε ένα σοβαρό ερώτημα στον εαυτό μας…

«Αυτοί είμαστε;»

Ο καθένας ας το σκεφτεί καλά και ας απαντήσει, αν θέλει να είναι ειλικρινείς πρώτα με τον εαυτό του και μετά απέναντι στους άλλου.

«Ανήκωμεν εις μίαν διεμφυλική κοινωνία…» σου λέει ο «in» τυπάρας και πρέπει να το σεβαστείς, μιας και οι δυο αυτές εκπομπές, η μια είναι στον αέρα και η άλλη έρχεται, εσκεμμένα προσπαθούν να περάσουν άλλα μηνύματα στη σημερινή νεολαία, που αν είσαι γονιός… πρέπει να ανησυχείς αρκετά.

Το τι είναι ο καθένας και τι κάνει στο κρεβάτι του, είναι δικό του θέμα και ας μείνει εκεί…

Το να «εισβάλει» όμως μέσω της τηλεόρασης στις ζωές μας, δεν είναι και ότι καλύτερο. Βέβαια η επιλογή είναι δική μας, μιας και ο καθένας μας διαθέτει το δικό του τηλεκοντρόλ…

Όμως δείτε πόση κουβέντα γίνεται για τέτοιου είδους «προβολές», την ίδια ώρα που δεν γίνεται ούτε στο ελάχιστο κουβέντα για πράγματα ουσία, για το πώς θα καλυτερεύουμε την ζωή μας, την καθημερινότητά μας, για το πώς θα ξεφύγουμε από τα γρανάζια της κατινιάς, του κόμπλεξ και του μίσους.

Κουβέντα για πολιτισμό και πρόοδο, κουβέντα για παραγωγικές δράσεις… λέξη για ηθικές αξίες και υγιή πρότυπα για τη νεολαία, για το αύριο… που το έχουμε βάλει στον αυτόματο.

Έτσι, αν θέλουμε να διαφοροποιηθούμε απ’ όλο αυτό το «σκηνοθετημένο τσούρμο» είναι καιρός να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας και να σταματήσουμε να «τρώμε» ότι μας πλασάρουν…

Αυτό δεν ισχύει για όλους και δεν αφορά όλους. Αφορά αυτούς που θέλουν να δώσουν απαντήσεις στους ίδιους τους τους εαυτούς, που διστάζουν να φωνάξουν… να αντιμιλήσουν.

Το να λες τη γνώμη σου, δεν είναι ντροπή. Είναι πράξη σεβασμού στον ίδιο μας τον εαυτό…

Παύλος Ανδριάς