2139e73006b6b4535888cc7c4193deab

Μην απορείς για ότι βλέπεις να συμβαίνει γύρω σου τούτες τις μέρες…

Μην κρίνεις αυτούς που δίνουν τα χέρια και ασπάζονται για το δήθεν καλό το δικό σου!

Μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα, αν πρώτα δεν ακούσεις τι έχουν να σου πουν…

Μη γυρίζεις την πλάτη σε κάποιον που δεν έκανε κάτι για σένα!

Μην σε εντυπωσιάζουν τα διάφορα σχήματα επίδειξης δύναμης των εραστών της καρέκλας…

Μη γίνεσαι χειρότερος από εκείνους που τα γνωρίζουν όλα και σε θεωρούν υποχείριό τους!

Μάθε να ζυγίζεις τον αέρα που αναπνέεις, μάθε να βαδίζεις πάνω στις λάσπες και μάθε να κρύβεις το δάκρυ σου, όταν οι άλλοι γελούν… θολωμένοι από τις αναθυμιάσεις που βγάζουν τα μαντζούνια της κάλπης.

Εσύ κι εγώ, είμαστε άλλη πάστα ανθρώπων, που δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν θέλουμε να μπούμε σε αυτόν τον ψυχοφθόρο αγώνα της πολιτικής βιαιότητας.

Εσύ και γω, βρεθήκαμε στο δρόμο αυτών των ανθρώπων, για ένα και μοναδικό σκοπό. Να τους ψηφίσουμε και να τους δώσουμε το δικαίωμα να «κυβερνήσουν» την αναλώσιμη καθημερινότητά μας…

Δεν τους δώσαμε και δεν θα τους δώσουμε ποτέ λευκή επιταγή για να εξουσιάσουν τη ζωή μας, το είναι μας. Αυτό το εξουσιάζουμε εμείς, γιατί μας ανήκει.

Είναι αυτό που πρέπει ν’ αφήσουμε μακριά από τα παιχνίδια σκοπιμότητας, μιας και αυτό είναι ένα έργο, με άλλους πρωταγωνιστές!!!

Εμείς είμαστε οι θεατές. Αυτοί που πληρώνουμε για να δούμε την κάθε «παράσταση», αλλά και εμείς που στο τέλος χειροκροτούμε ή σιωπούμε, ανάλογα με την έκβαση του έργου…

Και τούτη τη φορά, επειδή δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής, δεν υπάρχει χρόνος για πειράματα, πρέπει να φανούμε έντιμοι απέναντι σε ότι μας έχει δώσει έστω και το ελάχιστο, αλλά πρέπει όμως και να σκεφτούμε λογικά αν η απόφασή μας, όποια και αν είναι, θα λειτουργήσει θετικά στους συνανθρώπους!

Ας αφήσουμε λοιπόν το ΕΓΩ στην άκρη και ας γίνουμε ΕΜΕΙΣ…

ΕΜΕΙΣ που νοιαζόμαστε για το αύριο, εμείς που σεβόμαστε την προσπάθεια όλων, αλλά και ΕΜΕΙΣ που καλούμαστε να χαράξουμε τη νέα πορεία τούτου του τόπου!

Κανείς δεν είναι καλύτερος από εμάς, κανείς δεν αποφασίζει για εμάς…

Άκου, βλέπε, αποφάσισε και κάνε αυτό που θα ήθελες να κάνει ο άλλος για σένα, αν ήταν στη θέση σου.

Αν κρίνεις ότι μπορεί να το κάνει, μη διστάσεις…

Αν έχεις αμφιβολίες, εμπιστέψου το ένστικτό σου και στήριξε εκείνον που τον διακρίνει η απλότητα, που ποτέ δεν σου ζήτησε, που ποτέ δεν θέλησε να σε αλλοιώσει!

Εμπιστέψου την καλή και ευγενική πρόθεση και περιθωριοποίησε το ψέμα! Η αλήθεια είναι δίπλα σου…

Παύλος Ανδριάς