.αντα

ΑΝΤΑΛΕΤ σημαίνει δικαιοσύνη στα τούρκικα, αλλά στο βιβλίο της Κατερίνας Κονίτσα – Σωπύλη, αυτό το όνομα έχει τη δική του «θέση», το δικό του μυστικό!

Από τις πρώτες σελίδες η συγγραφέας καταφέρνει να μας κερδίσει το ενδιαφέρον με την πλοκή που βήμα βήμα ξεδιπλώνει με ένα ευρηματικό τρόπο αφήγησης, δίνοντας στους ήρωές της άτρωτα χαρακτηριστικά που τους κάνουν «δυνατούς» στη ροή της ιστορίας…

Ο αναγνώστης μέσα από τις εικόνες που του δίνει, εύκολα αντιλαμβάνεται το χώρο δράσης, αλλά και βιώνει μαζί τους όλο εκείνο το κυνήγι του μυστικού που κρύβει το «Α» στο δαχτυλίδι του πατέρα της.

Η εύκολη και κατανοητή γραφή της μας βοηθάει επίσης να παρακολουθήσουμε με αγωνία το ταξίδι αναζήτησης που κάνει η Ισμήνη, αποξενωμένη από την ίδια της την οικογένεια, αλλά και τα όσα η ζωή δεν της επέτρεψε να ζήσει, όπως η ίδια επιθυμούσε.

Κυρίαρχο στοιχείο η αλήθεια. Μια αλήθεια με συχνές ομολογίες και αποκαλύψεις, συνθέτοντας έτσι ένα μυθιστόρημα γεμάτο συγκινήσεις, που στο τέλος ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

Η πυξίδα της αλήθειας, οδηγός μας λοιπόν σ’ αυτό το βιβλίο, που αξίζει να διαβαστεί…

Παύλος Ανδριάς

by Aylogyros news