παραλλαγές-πάπιας-θέατρο

Όταν ο χρόνος σταματά και η σκέψη προσπαθεί να δώσει…
απαντήσεις στις μικρές μας στιγμές…

«Δύο μοναχικοί άνθρωποι συναντιούνται στο παγκάκι ενός πάρκου στις όχθες μίας λίμνης και σχολιάζουν όλα τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω τους. Πολλές φορές σχολιάζουν και τα πράγματα που δεν συμβαίνουν γύρω τους αλλά μέσα στο μυαλό τους. Το παράξενο και διεισδυτικό χιούμορ του Μάμετ κυριαρχεί σε αυτήν την κωμωδία…», είναι το κείμενο που ακολουθεί αυτή την πραγματικά εξαιρετική θεατρική παράσταση, σε μετάφραση της Μιχαέλας Αντωνίου – Χαρακοπούλου, που το απογειώνει.

Ο Αντώνης Αντωνίου, που σκηνοθετεί το έργο και πρωταγωνιστεί μαζί με τη Νατάσα Ασίκη, μας μεταφέρουν σε έναν «ελεύθερο χρόνο», εκεί που κάθε λέξη αποκτά ξεχωριστή σημασία, αλλά και κάθε χειρονομία ή κίνηση, έχει το δικό της συμβολισμό.

Ο φωτισμός που φέρει την υπογραφή της Μαριέττας Παυλάκη, μα και τα καταπληκτικά σκηνικά & κοστούμια του Νίκου Κασαπάκη, μας μεταφέρουν σε έναν απίστευτα οικείο για όλους μας χώρο, στο χώρο της σκέψης και της περισυλλογής.

Κάθε παύση, μια σκέψη. Κάθε κίνηση, ένας προβληματισμός. Κάθε γέλιο, η λύτρωση.

«Παραλλαγές πάπιας»… με παράλληλες σκέψεις, παράλληλοι προβληματισμοί, παράλληλοι στοχασμοί… που με όποια σειρά και αν τα βάλεις, το αποτέλεσμα είναι ένα: ευτυχία.

Ένα έργο γεμάτο μηνύματα, ένα έργο με έξυπνο και όχι χαζό χιούμορ, έρχεται να μας θυμίσει τη σημασία της στιγμής, να μας φρεσκάρει τη μνήμη με ένα χαμόγελο γαλήνης, μα και να μας φωνάξει πως η ζωή δεν έχει «ζουμί», αν δεν υπάρχουν αξίες.

Ακολουθήστε τις «Παραλλαγές πάπιας» και ζήστε τη μαγεία της στιγμής…

 

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος- Συγγραφέας