36%ce%bf%ce%ba%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bb

Η Νικόλ-Άννα Μανιάτη, μέσα από αυτό της το ψυχογράφημα, καταφέρνει και πείθει τον αναγνώστη ότι αυτό που θ’ ακολουθήσει δεν είναι κάτι απλό, κάτι φευγαλέο από το μυαλό του, αλλά κάτι αληθινό.

Ένα βιβλίο άξιο θαυμασμού για τη θεματολογία του και την άρτια σκέψη γραφής του, καθώς δημιουργεί διλλήματα στον αναγνώστη, βάζοντά τον να σκεφτεί πριν κρίνει, να συγκινηθεί από το «βίο» των ηρώων, να προβληματιστεί απ’ όσα βιώνουν και να αφεθεί στο πέλαγος του συγγραφικού ίστρου του δημιουργού.

Φυσικές εικόνες ελληνικές κοινωνίας γεμάτες ανθρωπιά και οικείους τρόπους έκφρασης και λειτουργίας θεσμών και κανόνων, δοσμένοι σε όλους εμάς μ’ ένα τρόπο γραφής που δεν σ’ αφήνουν ασυγκίνητο…

Ναι, είναι ένα βιβλίο που έχει αρχή μέση και τέλος, αιτιολογώντας το καθετί και προσδίδοντας στο καθένα «στοιχείο», το τίμημα που του αξίζει, πετυχαίνονται έτσι να έχει συγγράψει ένα άριστο πόνημα.

Ένα βιβλίο που σου μένει όπως ανέφερα και στην αρχή… άξιο να σε πάει παρακάτω, να σε βγάλει από το λήθαργο της αδιαφορίας και να σε ευαισθητοποιήσει.

 

Παύλος Ανδριάς

Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr