,3

Λένε πως η ομορφιά μπορεί να γίνει κατάρα!!!

Αυτή η πρόταση δεν μια τυχαία αράδα στο βιβλίο της Ιουστίνης Φραγκούλη  – Αργύρη, δεν είναι μια ρήση κάποιου ήρωα ή ενός σοφού…

Είναι μια ιστορία που είναι όμορφα δοσμένη μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου που πραγματικά αξίζει κάποιος να διαβάσει, μιας και όλα είναι «τοποθετημένα» με απόλυτη συγγραφική δομή, με μυθοπλαστική αρχιτεκτονική, πλημμυρισμένα από αισθήματα, μα πάνω απ’ όλα με φυσική ροή γραφής, δίχως υπερβολές και άστοχες αναφορές.

Εδώ, τα όσα γράφονται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, τα συναντάς σε όλο σχεδόν το κείμενο, μιας και η ιστορία της Κοντυλένιας δεν σου επιτρέπει την ώρα μου την μελετάς να σκεφτείς κάτι άλλο, να ασχοληθείς με κάτι διαφορετικό.

Η ιστορία συναρπαστική, με γήινα γεγονότα, αληθινά όπως αναφέρει και η συγγραφέας στον «Αντί πρόλογο…», που σε καθηλώνουν και σου θυμίζουν πως όλα γύρω μας εύκολα μπορούν να μετατραπούν από τη μία στιγμή στην άλλη σε «κατάρα», ανατρέποντας τα πάντα που ο Πλάστης είχε προγραμματίσει για τον καθένα μας.

Οι ήρωες μεταλλάσσονται ανάλογα με τη ροή στην ιστορία, όχι μέσα στο βιβλίο… αλλά στην καρδιά μας, καθώς τη μια τους αγαπάς, αλλά την άλλη τους μισείς, αφού όπως σας προ είπα, μην ξεχνάτε, είναι αληθινοί.

Η απλή γλώσσα που χρησιμοποιεί η συγγραφέας μας επιτρέπει να ταυτιστούμε με το κείμενο και εκτός από αναγνώστες να γίνουμε και «μέρος» της ιστορίας, λόγω της αμεσότητας που το διακρίνει.

Είναι ξεχωριστό, είναι αληθινό, είναι από εκείνα τα βιβλία που εκτός από την ιστορία τους σου προσφέρουν εικόνες και αισθήματα που δεν μπορείς να τα αποχωριστείς, μιας και η όποια αναφορά σε αυτό, σου φέρνουν τη μορφή της Κοντυλένιας μπροστά σου, λες και είναι κομμάτι της ζωής σου…

________________________________________

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ.

http://www.oceanosbooks.gr/product/862/%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%85%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%BF%CF%85

 

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

by Aylogyros news