ΚΟΕΛΙΟ ΒΕΡΟΝΙΚΑ

Φαντασία, όνειρα, έρωτας και τρέλα… μερικά από τα «στοιχεία» που ο Paulo Coelho απλόχερα μας προσφέρει μέσα από τη ζωή των ηρώων του βιβλίου του, μέσα από τη ζωή της Βερόνικας.

Με ένα έξυπνο τέχνασμα ο συγγραφέας μας ξεναγεί σ’ έναν κόσμο που σήμερα ζει και αναπνέει μέσα στις ανασφάλειες, τις ενοχές και τα «πρέπει», όσο και αν θέλουμε να λέμε δίχως να το πιστεύουμε, ότι δεν είναι έτσι.

Η Βερόνικα αποφασίζει να αυτοκτονήσει, όχι γιατί δεν ήθελε να ζήσει, ούτε γιατί δεν ήθελε να τιμωρήσει τον εαυτό της, αλλά για να ωθήσει τη σκέψη της να κάνει μια νέα αρχή, μέσα από το φόβο του θανάτου!

Η ζωή είναι ηδονή, είναι μαγεία, είναι αντίδραση σε ότι μας σκοτώνει, σε ότι μας κρατάει μακριά απ’ όλα εκείνα που ονειρευόμαστε και φανταζόμαστε.

Έτσι, η ροή της ιστορίας μας παρασύρει σε άγνωστους μέχρι χθες κόσμους, μας τοποθετεί απέναντι από το «πρόβλημα» και μέσα από μια «απόδραση», μας οδηγεί στη λύτρωση…

Ευτυχής όποιος διαβάζοντας αυτό το βιβλίο καταφέρει να αποδράσει από την «φυλακή» των πρέπει, μιας και «η ζωή είναι εκεί έξω», όπως λέει και ο συγγραφέας… αρκεί να νιώσουμε στο πετσί μας το αίσθημα της ελευθερίας.

________________________________________

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ

http://www.livanis.gr/%CE%9A%CE%BF%CE%AD%CE%BB%CE%BF-%CE%A0%CE%AC%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF-%CE%97-%CE%92%CE%B5%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B5%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9_p-253972.aspx

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

by Aylogyros news