70οκθανος

«Λένε ότι υπάρχουν πολλές αλήθειες, ότι ο καθένας μας κουβαλάει μέσα του κι από μια…»

Με αυτή την πρόταση αρχίζει το βιβλίο του ο Θάνος Λουτριώτης, ένας νέος γραφιάς… που με αυτό του το έργο έρχεται να μας δείξει, σίγουρα άθελά του, το πώς είναι να γράφεις ελεύθερα με την ψυχή σου… δίχως αρχή, μέση και τέλος, στοχεύοντας κάπου.

Ο Θάνος λοιπόν, έχοντας ένα δικό του τρόπο σκέψεις, μας βάζει σ’ ένα άλλο «τρυπάκι», αυτό της εσωτερικής αναζήτησης, εκεί που αρκετοί το προσπερνούν, γιατί ίσως το αγνοούν, με αποτέλεσμα να χάνουν την ουσία των πραγμάτων και μοιραία να κυνηγούν τις σκιές τους.

Το ευχάριστο σε αυτό το βιβλίο είναι ότι δίνεται η ευκαιρία στον αναγνώστη να γνωρίσει την γλαφυρή πένα ενός νέου δημιουργού, την αμεσότητα του λόγου του, την γεμάτη πνοή αφήγησή του, την ανάλυση χαρακτήρων και καταστάσεων, αλλά και το πάθος του για την ολοκλήρωση ενός γεμάτου πονήματος από αισθήματα.

Άξιο αυτό το βιβλίο για κάθε είδους μελέτη, από έναν άνθρωπο που κατέχει το «θέμα» γραφής και που με κάθε ενότητα περνάει πολλά μηνύματα σε αυτόν που ξέρει να διαβάζει με την ψυχή και το συναίσθημα.

Ένα βιβλίο, που κλείνοντάς το θα ξέρεις ότι πήρες πράγματα, ότι αφουγκράστηκες τις εσωτερικές σου ανησυχίες και εκεί κατ’ εμέ, είναι η μαγεία της γραφής και η αξία του δημιουργού…

Και ο Θάνος Λουτριώτης, τα κατάφερε.

Παύλος Ανδριάς

Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr