…………ae899ad1-e6ed-442b-a42f-cba738d7bc65_15

Σπύρος Πετρουλάκης… ένας συγγραφέας που ξέρει να εναρμονίζει το χθες με το σήμερα, το αύριο με το τώρα.

Ένας άνθρωπος που με την πένα του μαγεύει τον αναγνώστη και τον παρασύρει σε «περίεργα» μονοπάτια, σε μονοπάτια γεμάτα ανθρώπινες ιδιαιτερότητες και αδυναμίες.

Αυτό ακριβώς κάνει και σε αυτό του το βιβλίο, την «ΑΜΑΛΙΑ».

Αν ήθελα εξ’ αρχής να χαρακτηρίσω το ύφος του βιβλίου, ίσως και να έπεφτα έξω…

Επειδή όμως δεν το συνηθίζω αυτό, διάβασε με προσοχή το πόνημα του συγγραφέα και δεν σας κρύβω πως με κέρδισε με την μεστότητά του λόγου του, με την άρτια φωτογράφιση των χώρων και την πειστικότητα των χαρακτήρων του.

Το «πάντρεμα» του κοινωνικού θρίλερ με αστυνομική πλοκή και κοινωνικές προεκτάσεις, είναι κάτι που δεν το συναντάμε εύκολα σε νέα συγγράμματα, μιας και απαιτεί γνώση, αλλά και άριστη αρχειοθέτηση χαρακτήρων, αισθημάτων και συναισθημάτων, ώστε να μην υπάρχουν κενά και ασάφειες στον κορμό του κειμένου.

Άλλωστε, τα μυστικά μιας κλειστής κοινωνίας, δύσκολα βλέπουν το φως της καθημερινότητας, καθώς ο φόβος σκεπάζει και «πνίγει» κάθε προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας.

Έτσι, λαμβάνοντας υπ’ όψιν μας την άριστη πλοκή, τη δυναμική των χαρακτήρων, τη γρήγορη εξέλιξη και το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τον μεγαλύτερο όγκο του βιβλίου, αυτό το βιβλίο θα σας κερδίσει και θα σας μυήσει σε άλλους «χώρους», πιθανόν άγνωστους σ’ εσάς.

Το ταξίδι αρχίζει, καθώς το κάλεσμα της «ΑΜΑΛΙΑΣ» δεν μπορεί να σας αφήσει αδιάφορους.

________________________________________

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

http://minoas.gr/book-4765.minoas

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος – Συγγραφέας

by Aylogyros news