…………………aimatobammena-hronia-9786185021900-1000-1299219

Τελικά είναι οι επιλογές αυτές που καθορίζουν την πορεία της ζωής μας;

Με αυτό το ερώτημα θέλησα να κάνω την αρχή, γράφοντας λίγα λόγια γι’ αυτό το νέο βιβλίο της Άννας Μητσοπούλου.

Οι ήρωες του βιβλίου λοιπόν, έρχονται να δώσουν την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, με την ταραχώδη ζωή τους, μέσα από τις πιο άσχημες πτυχές της ιστορίας της χώρας μας.

Η συγγραφέας, γνωρίζοντας άριστα την ιστορία του τόπου της και το ποια είναι η Μακεδονία, έχει δημιουργήσει ένα πραγματικά ωραίο έργο, έναν ύμνο θα μπορούσα αβίαστα να πω, για όλα εκείνα που μας «συντροφεύουν» ως Έλληνες.

Με λόγο στρωτό και κατανοητό, σε κερδίζει με τη γραφή της, μια γραφή πλούσια σε εικόνες και αισθήματα, μια γραφή ουσιώδες… όπως αρμόζει άλλωστε σε τέτοιου είδους βιβλία.

Μοναδικά πλάνα, που δεν τα συναντάς συχνά… σκηνές που σε κερδίζουν με την αύρα τους και ήρωες που σε παρασύρουν με το δυναμισμό τους.

Δεν υπάρχει ήρωας μέσα στο βιβλίο που να μη θέλεις να ζήσεις τον τρόπο σκέψης του, τις αντιδράσεις του, τα κρυφά μυστικά του…

Δεν υπάρχει «κατάσταση» που να σε αφήνει αδιάφορο, μιας και η Άννα έχει καταφέρει να ποτίσει το κείμενό της με άφθονο υγιή πατριωτισμό και εθνική υπερηφάνεια.

Όσο για τη μοίρα και τα παιχνίδια της; Αυτή έχει τη δική της θέση, τους δικούς της νόμους, τους οποίους ουδείς μπορεί να παραβιάσει, αν θέλουμε να λέμε ότι γράφουμε και δεν παραγράφουμε τα πάντα.

Και η Άννα, ξέρει που πρέπει να βάλει τελεία, που πρέπει να δώσει περισσότερο έκφανση αν χρειαστεί, ξέρει τι είναι μέτρο.

«Αιματοβαμμένα χρόνια», με την Κερασίνα να μας «μιλάει» για όλα εκείνα που θα θέλαμε να γνωρίζουμε από «πρώτο χέρι»…

________________________________________

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΑΤΙ

https://e-mati.gr/ekdoseis-mati-nees-kiklofories/478-aimatovammena-xronia.html

Παύλος Ανδριάς

by Aylogyros news