59okdromvn

Τι να πει κανείς, για ένα θησαυρό που πέφτει στα χέρια του, για ένα βιβλίο χρήσιμο σε όποιον αγαπάει ετούτο τον τόπο, την Ελλάδα μας.

Πραγματικά ένιωσα δέος μελετώντας αυτό το έργο και συγκίνηση, μιας και αρκετές λέξεις που διάβασα, μου ήταν πολύ οικίες, ήταν κομμάτια από τα παιδικά μου χρόνια, ήταν τα πρώτα λόγια που είπα ως παιδί… ως γόνος της ευρύτερης περιοχής της Ολυμπίας.

Αξίζει να πω ότι πραγματικά συγκινήθηκα με όλο αυτό το γλωσσικό πλούτο που συνάντησα, θαύμασα το έργο του κυρίου Γιαννικόπουλου και σκέφτηκα πόσο σημαντικό θα ήταν όλες οι περιοχές της Ελλάδας να είχαν το δικό τους «Γλωσσικό Ιδίωμα» γραμμένο σ’ ένα χαρτί, πλούτο για όλους μας… οδηγό για τους γραφιάδες, περιουσιακό στοιχείο για τους νεώτερους και ζωντανές αναμνήσεις για τους μεγάλους.

Έτσι, το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μια σοβαρή προσπάθεια με άξιο λόγο και λεκτικές εκφράσεις, ένα ιστορικό θα μπορούσα να πω εγχειρίδιο, που έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρίζουν ένα βιβλίο του είδους του, ως μοναδικό.

Ευχάριστο στη μελέτη, διασκεδαστικό ως προς την πληροφόρηση, πλούσιο προς την ιστορία, μοναδικό ως αφηγηματικό έργο και αν πραγματικά κάποιος θέλει να λέει ότι γνωρίζει την ελληνική γλώσσα, ένα τεράστιο κομμάτι του πάζλ, για την ολοκλήρωση αυτού του στόχου.

Μπράβο στο συγγραφέα αλλά και στις εκδόσεις «Δρόμων» γι’ αυτή τους την εκδοτική πρωτοβουλία…

 

 

Παύλος Ανδριάς

Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

www.aylogyros news.gr